Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού. Η δράση αυτή αποτελεί μια ετήσια καμπάνια με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό ζήτημα της Πρόληψης και έγκαιρης Διάγνωσης μέσα από τον ετήσιο έλεγχο. 

breast

Ο 'Ομιλος Ιατρόπολις παρέχει ειδικές, προνομιακές τιμές για προληπτικές εξετάσεις μαστών όπως η Ψηφιακή Μαστογραφία, ο Υπέρηχος Μαστών και η Τρισδιάστατη Ψηφιακή Μαστογραφία (3D) - Τομοσύνθεση. Μάλιστα, το Check Up Μαστών είναι μια δράση που διαρκεί όλο το χρόνο, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στις γυναίκες να πραγματοποιούν έγκαιρα και αξιόπιστα τον προληπτικό τους έλεγχο.

Παράλληλα, όλες οι μονάδες μας συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου μαστών «Φώφη Γεννηματά».

Η Μαστογραφία

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της μαστογραφίας, ένας τεχνολόγος θα είναι παρών στο δωμάτιο μαζί σας, ο οποίος είναι εκεί για να σας βοηθήσει να γίνει η διαδικασία όσο το δυνατόν πιο άνετη και αποτελεσματική.

4 πράγματα που είναι σημαντικό να μοιραστείτε με τον τεχνολόγο σας

  1. Ανησυχείτε για μια συγκεκριμένη περιοχή ή αλλαγή στο στήθος σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το στήθος σας κάνοντας μηνιαίες αυτοεξετάσεις μαστού και να μπορείτε να παρατηρείτε κάποια αλλαγή. Αυτή μπορεί να είναι μια αλλαγή στην εμφάνιση ή την αίσθηση του μαστού ή της θηλής και να αφορά ευαισθησία στη θηλή ή ένα εξόγκωμα ή πάχυνση μέσα ή κοντά στο στήθος ή την περιοχή της μασχάλης. Παράλληλα είναι σημαντικό να διακρίνετε μια ανεξήγητη αλλαγή στο μέγεθος ή το σχήμα του στήθους, λακκάκια οπουδήποτε στο στήθος, ανεστραμμένη θηλή ή εάν το στήθος γίνει φολιδωτό, κόκκινο ή πρησμένο καθώς και οποιαδήποτε έκκριση από τη θηλή.
  2. Ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου όσον αφορά την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Αυτό μπορεί να συμβεί στις παρακάτω περιπτώσεις: Πυκνός ιστός μαστού, οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού, θετικό τεστ για τη μετάλλαξη του γονιδίου BRCA1 ή 2 ή σύσταση του γιατρού βάσει του ιστορικού σας. Εάν διατρέχετε υψηλό κίνδυνο, θα πρέπει να ζητήσετε συμπληρωματικές εξετάσεις, όπως η τομοσύνθεση (3D μαστογραφία), ο υπέρηχος μαστού και η μαγνητική τομογραφία μαστών.
  3. Νιώθετε άγχος για τη μαστογραφία σας. Το να αισθάνεστε άγχος για τη λήψη μαστογραφίας ή οποιασδήποτε ιατρικής εξέτασης είναι φυσιολογικό. Μοιραστείτε πώς νιώθετε με τον τεχνολόγο σας, ο οποίος θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχετε. Οι απαντήσεις που θα λάβετε θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν να απαλύνετε το άγχος σας.
  4. Αισθάνεστε αδικαιολόγητο πόνο κατά τη διάρκεια της μαστογραφίας σας. Κάποιο επίπεδο ελαφριάς ενόχλησης αναμένεται κατά τη διάρκεια μιας μαστογραφίας λόγω της πίεσης που ασκείται στο μαστό. Ωστόσο, εάν αισθανθήκατε έντονο πόνο κατά τη διάρκεια προηγούμενης μαστογραφίας σας ή αισθάνεστε έντονο πόνο κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ενημερώστε αμέσως τον τεχνολόγο σας ώστε να σας βοηθήσει.