Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, ώστε να προωθηθούν τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτισμικά και πολιτικά επιτεύγματα των γυναικών. Ιστορικά, η πρώτη τήρηση της ονομάστηκε «Εθνική Ημέρα της Γυναίκας» και πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1909 στη Νέα Υόρκη.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας είναι το #BreakTheBias και αφορά την κατάργηση των στερεοτύπων, των προκαταλήψεων και των έμφυλων διακρίσεων.

Ο Όμιλος Ιατρόπολις στηρίζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προσφέροντας εξειδικευμένα και συνδυαστικά πακέτα εξετάσεων από τις 8 έως και τις 31 Μαρτίου σε όλες τις γυναίκες. Τα προληπτικά check up (Women’s Day 1,2 και 3) αφορούν στοχευμένα πακέτα προληπτικού ελέγχου. Ο προληπτικός έλεγχος αποτελεί τη βάση της δευτερογενούς πρόληψης, δηλαδή της έγκαιρης διάγνωσης των διαφόρων νοσημάτων προτού αυτά εκδηλωθούν με συμπτώματα.
Τα πακέτα του Women’s Day είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τις ξεχωριστές ανάγκες των γυναικών και χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

Οι ορμονολογικές εξετάσεις διενεργούνται στα υπερσύγχρονα, πλήρως αυτοματοποιημένα εργαστήρια του Ομίλου Ιατρόπολις, που βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο υποκατάστημα της Μεταμόρφωσης. Τα εργαστήρια μας συνδυάζουν ρομποτική τεχνολογία, τεχνητή νοημοσύνη, ψηφιακή επεξεργασία δεδομένων και πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες, καθιστώντας τα πρωτοπόρα στον τομέα τους. Παράλληλα, η ψηφιακή μαστογραφία που πραγματοποιείται στον υπερσύγχρονο μαστογράφο Siemens Mammomat Fusion, παρέχει άνετη εξέταση, υψηλής ποιότητας απεικόνιση και διαγνωστική αξία.

Και τα τρία πακέτα πρόληψης μπορούν να πραγματοποιηθούν σε όλες τις Διαγνωστικές Μονάδες του Ομίλου Ιατρόπολις. Για τον προγραμματισμό της μαστογραφίας χρειάζεται ραντεβού, ενώ οι ορμονολογικές εξετάσεις διενεργούνται από τις 6.00-20.30 καθημερινές και 07.00-15.00 το Σάββατο.