Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, ώστε να προωθηθούν τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτισμικά και πολιτικά επιτεύγματα των γυναικών. Ιστορικά, η πρώτη τηρησή της ονομάστηκε «Εθνική Ημέρα της Γυναίκας» και πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1909 στη Νέα Υόρκη.

Έκτοτε, θεσμοθετήθηκε το 1911 στην Κοπεγχάγη της Δανίας με πάνω από 1,000,000 να διαδηλώνουν υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. Το 1975 υιοθετήθηκε για πρώτη φορά από τα Ηνωμένα Έθνη.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας είναι το #ChooseToChallenge, όπου συμβολικά κάθε άνθρωπος μπορεί να δείξει οτι στηρίζει τον αγώνα κατά των έμφυλων ανισοτήτων.

 Ο Όμιλος Ιατρόπολις στο πλευρό των γυναικών με Αξιοπιστία και Ασφάλεια

Ο Όμιλος Ιατρόπολις στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προσφέροντας εξειδικευμένα και συνδυαστικά πακέτα εξετάσεων από τις 8 έως και τις 31 Μαρτίου σε όλες τις γυναίκες. Τα προληπτικά check up (Women’s Day 1,2 και 3) αφορούν στοχευμένα πακέτα προληπτικού ελέγχου. Ο προληπτικός έλεγχος αποτελεί τη βάση της δευτερογενούς πρόληψης, δηλαδή της έγκαιρης διάγνωσης των διαφόρων νοσημάτων προτού αυτά εκδηλωθούν με συμπτώματα.

Τα νέα, υπερσύγχρονα, πλήρως αυτοματοποιημένα κεντρικά εργαστήρια του Ομίλου Ιατρόπολις στο χώρο του νεότερου υποκαταστήματος μας στη Μεταμόρφωση, σε συνδυασμό με την υψηλής ποιότητας απεικόνιση και διαγνωστική αξία της ψηφιακής μαστογραφίας, παρέχουν αξιόπιστα και άμεσα αποτελέσματα.

Τα πακέτα του Women’s Day είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τις ξεχωριστές ανάγκες των γυναικών και χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

Women’s Day 1

Ορμονολογικές εξετάσεις

  • Θυλακιοτρόπος ορμόνη (FSH)
  • Ωχρινοτρόπος ορμόνη (LH)
  • Οιστραδιόλη (ESTRADIOL, E2)
  • Προλακτίνη (PRL)

Ειδική προνομιακή τιμή 12€

Women’s Day 2

Ορμονολογικές εξετάσεις & Ψηφιακή Μαστογραφία

  • Θυλακιοτρόπος ορμόνη (FSH)
  • Ωχρινοτρόπος ορμόνη (LH)
  • Οιστραδιόλη (ESTRADIOL, E2)
  • Προλακτίνη (PRL)

Ειδική προνομιακή τιμή 35€

Women’s Day 3

Προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας: Μοριακός έλεγχος HPV & τεστ ΠΑΠ

 

Ειδική προνομιακή τιμή 90€

Πλην της μαστογραφίας που περιλαμβάνεται στο πακέτο Women’s Day 2, οι υπόλοιπες εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς ραντεβού.

Και τα τρια πακέτα πρόληψης μπορούν να πραγματοποιηθούν σε όλες τις Διαγνωστικές Μονάδες του Ομίλου Ιατρόπολις.