Διαγνωστικό Κέντρο

Μαγνητική Τομογραφία

Στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά με την πληθώρα απεικονιστικών μηχανημάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα, η Ιατρόπολις Μαγνητική Τομογραφία Α.Ε για άλλη μιά φορά εισέρχεται δυναμικά με την απόκτηση ενός ακόμη σύγχρονου μαγνητικού τομογράφου, τον 3ο που εγκαθίσταται στην Ευρώπη και τον μοναδικό στην Ελλάδα εντάσεως μαγνητικού πεδίου 3 Tesla, τον MAGNETOM Trio (3Τ) το μοναδικό και πιο αξιόπιστο σύστημα από όλα όσα κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά.

Μαγνητική Τομογραφία

Στην Ιατρόπολις λειτουργούν 8 Μαγνητικοί Τομογράφοι. Το πρώτο άρτια εξοπλισμένο σύστημα Μαγνητικού τομογράφου 3 Tesla MAGNETOM Trio έχει το μεγαλύτερο εύρος κλινικών εφαρμογών από οποιοδήποτε άλλο, έτσι δεν χρειάζεται πια ασθενείς να μεταβαίνουν στο εξωτερικό για διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας αυτού του επιπέδου. Η διπλάσια ένταση μαγνητικού πεδίου που διαθέτει, προσφέρει εξαιρετικά λεπτομερή απεικόνιση σε παθολογικά ευρήματα.

Μπορεί να διαγνωσθεί και να αξιολογηθεί η ανταπόκριση σε θεραπεία που έχει προηγηθεί ακόμη και σε πολύ πρώιμο στάδιο εφαρμογής της.

Πόση ώρα διαρκεί η εξέταση μαγνητικής τομογραφίας

Ο συνδυασμός τεχνολογίας (Total Imaging Matrix ) ΤΙΜ και 3 Tesla για μία εξέταση που μέχρι πρότινος είχε διάρκεια μιας ώρας, δίνει τη δυνατότητα σε λίγα μόλις λεπτά να ολοκληρωθεί.

Σε συντομότερους χρόνους, με μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα προσφέρει εξαιρετική απεικόνιση σε παθολογικές καταστάσεις που προσβάλουν το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, το Μυοσκελετικό και με λεπτομέρεια εμφανίζει τον αρθρικό χόνδρο.

Μαγνητική Τομογραφία

Οι μέχρι πρότινος ερευνητικές μελέτες έχουν περάσει στο στάδιο της κλινικής εφαρμογής, με τη χρήση του μαγνητικού τομογράφου MAGNETOM Trio (3Τ).

Απεικονίζονται λεπτομέρειες που βοηθούν στον σχεδιασμό ακόμη και των πιο πολύπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων. Με τη χρήση ειδικών λογισμικών οι απεικονιστικές του δυνατότητες βρίσκουν εφαρμογή και στις ορθοπεδικές μελέτες. Βοηθά στη διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο βελτιώνοντας την πρόγνωση του ασθενούς.

Η ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ Α.Ε εκτιμώντας τη στήριξη που της παρέχετε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της, θα εφαρμόσει και για τις εξετάσεις που θα γίνονται στον νέο μαγνητικό τομογράφο MAGNETOM Trio την ίδια τιμολογιακή πολιτική.

Αποτέλεσμα η συντομότερη παραμονή του εξεταζόμενου στο συγκρότημα με καλύτερη ποιότητα εικόνων.

Magnetom SKYRA 3T

Μεγαλύτερη άνεση σε συντομότερη διάρκεια & απαρράμιλη ποιότητα. Ειδικά σχεδιασμένος για κλειστοφοβικούς & υπέρβαρους ασθενείς.

Η παγκόσμια καινοτομία της SIEMENS για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΩΝ.

MAGNETOM SKYRA 3T Μαγνητικός τομογράφος 3 Tesla, ειδικά σχεδιασμένος για κλειστοφοβικούς και υπέρβαρους με τις διαστάσεις του ανοικτού μαγνητικού τομογράφου: μήκος μόλις 125 cm, διάμετρο gantry 72 cm, εξεταστικό τραπέζι με δυνατότητα ανύψωσης ασθενούς έως και 250 kgr.

Μαγνητική Τομογραφία

Η διάρκεια της εξέτασης κυμαίνεται από 5 έως 10 λεπτά. Ο συνδυασμός Τim 4G και Dot φέρνει την επανάσταση στην ταχύτητα, την αξιοπιστία ,την ευκρίνεια στην απεικόνιση, καθιστώντας δυνατή την διενέργεια εξετάσεων από τις πιο απλές έως και τις πιο σύνθετες, χαρακτηριζόμενες ως ειδικές, που μέχρι πρότινος δεν ήταν δυνατή η πραγματοποίησή τους σε συγκρότημα μαγνητικού τομογράφου με τα χαρακτηριστικά του «ανοικτού». Ο ειδικός σχεδιασμός του επιτρέπει την διεξαγωγή των περισσοτέρων εξετάσεων με το κεφάλι εκτός gantry.

Eιδικές εξετάσεις

• WHOLE BODY DIFFUSSION MRI
• Φασματοσκοπία προστάτου
• Φασματοσκοπία εγκεφάλου (spectroscopy)
• Λειτουργική μαγνητική τομογραφία (functional mri)
• Diffusion (διάχυση)
• Perfusion (αιμάτωση πρώτης διόδου)
• E.N.Y (μέτρηση ροής)
• Μαγν. αγγειογραφία εγκεφάλου & αγγείων σώματος
• Μαγνητική τομογραφία εμβρύου
• Μαγνητική τομογραφία μαστών
• Μαγνητική τομογραφία καρδιάς
• Χαρτογράφηση φλοιού Tractography

MSK Extreme


O MSK Extreme είναι ο μαγνητικός τομογράφος που είναι εξειδηκευμένος στην απεικόνιση των άκρων. Παρέχει ποιότητα & άνεση στην εξέταση χωρίς συμβιβασμούς!

MSK ExtremeΗ παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ιατρικής απεικόνισης αποτελεί σταθερό στόχο για την Ιατρόπολις. Αυτό επιτυγχάνεται από τους ακτινολόγους ιατρούς, με τη χρήση του πλέον σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο αυτής της πρακτικής, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, παράλληλα με τη λειτουργεία έξι μαγνητικών τομογράφων συμπεριλαμβανομένου και του μοναδικού 3 Τέσλα στην Ελλάδα, την εγκατάσταση του πρώτου και μοναδικού στην Ελλάδα μαγνητικού τομογράφου ONI MSK Extreme.

Η πιο σύγχρονη λύση για τους κλειστοφοβικούς & μη ασθενείς!

Πρόκειται για το μοναδικό στο κόσμο τομογράφο υψηλού πεδίου από υπεραγώγιμο μαγνήτη εξειδικευμένο στην απεικόνιση των κύριων αρθρώσεων των άκρων.

● Αγκώνας
● Πηχεοκαρπική
● Άκρο χέρι
● Γόνατο
● Ποδοκνημική
● Άκρο πόδι

Εξαιτίας αυτής της εντοπισμένης χρήσης του, το σύστημα έχει σχεδιασθεί ως μια μικρογραφία ολόσωμου τομογράφου, έτσι ώστε μόνο η προς απεικόνιση άρθρωση να βρίσκεται μέσα στον τομογράφο, ενώ ο ασθενής είναι καθισμένος σε μια αναπαυτική πολυθρόνα βλέποντας τηλεόραση, ακούγοντας μουσική ή διαβάζοντας, εάν το επιθυμεί.

Ως εκ τούτου το ONI MSK Extreme συνδυάζει εξαιρετικά τα πλεονεκτήματα ενός προηγμένου ολόσωμου τομογράφου υψηλού πεδίου (ομοιογένεια πεδίου, ποιότητα και λεπτομέρεια εικόνας) και ενός ανοιχτού τομογράφου (άνετη και φιλική προς τον ασθενή εξέταση, δυνατότητα για εξέταση σε κλειστοφοβικούς και υπέρβαρους).

Με τη σύντομη παρουσίαση του τομογράφου ONI MSK Extreme, προσβλέπουμε στη συνεργασία της ορθοπεδικής κοινότητας για την παροχή απεικόνισης υψηλής ποιότητας και φιλικής προς τον κάθε ασθενή, κλειστοφοβικό ή μη.

 

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Εθνικής Αντιστάσεως 54-56
Χαλάνδρι, Τ.Κ.15231
Τ:210 6796000
Fax:210 6743294
Email: info@magnitiki.gr

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΩΝ

Βασ. Σοφίας 64
Αθήνα, Τ.Κ. 11528
Τ: 211 996 9000
Fax:2119969099
Email: info@magnitiki.gr

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Βασ. Αλεξάνδρου 105 & Μεσολογγίου (Δίπλα στο ΙΚΑ)
Περιστέρι Τ.Κ. 12131
Τ: 2130796000
Fax:2130796099
Email: info@magnitiki.gr

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ. Βουλιαγμένης 599
Αργυρούπολη Τ.Κ. 16452
Τ: 2130796200
Fax: 2130796099
Email: info@magnitiki.gr