ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΩΔΙΟΥ 131 ΓΙΑ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

Η κλινική μας διαθέτει 5 μονόκλινα δωμάτια ραδιοθεραπείας φωτεινά, πλήρως θωρακισμένα.

Το κάθε δωμάτιο διαθέτει κλίνη, τουαλέτα με μπάνιο, ειδικό λοιπό ξενοδοχειακό εξοπλισμό, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των ασθενών 24ωρες από ειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Επιπλέον διαθέτει τηλέφωνο,, τηλεόραση, ραδιόφωνο καθώς ασύρματη και ενσύρματη σύνδεση internet.

Υπάρχει σύστημα μέτρησης γ-ακτινοβολίας στα δωμάτια για καθημερινή ολοσωματική μέτρηση της γ-ακτινοβολίας του ασθενή σε ορισμένη απόσταση.

Στα 21 χρόνια λειτουργίας της κλινικής, έχουμε νοσηλεύσει τουλάχιστον 9000 ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο του θυρεοειδούς (ενήλικες και παιδιά).

iodio 01 02

Οι ασθενείς υποβάλλονται σε όλες τις εξετάσεις που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα θεραπείας (μέτρηση uptake, ολόσωμο σπινθηρογράφημα με Ι131, ολόσωμα μεταθεραπευτικά σπινθηρογραφήματα), καθώς και κάθε άλλη απαιτούμενη εξέταση για την παρακολούθηση της εξέλιξης της θεραπευτικής αγωγής.

Επιπλέον στα δωμάτια μπορούν να νοσηλευθούν ασθενείς που χρήζουν θεραπείας με Ι-131 για άλλες καλοήθεις παθήσεις του θυρεοειδούς,(υπερθυρεοειδισμός,νοσος Graves κ.α).

Αναλγητική θεραπεία με βραχύβια ραδιοϊσότοπα για την ανακούφιση του πόνου από οστικές μεταστάσεις καθώς και στοχευμένη ραδιοϊσοτοπική θεραπεία με ραδιοεπισημασμένα ανάλογα σωματοστατίνης.

Η επαφή των ασθενών με την κλινική και το τμήμα θεραπειών Ι-131 γίνεται στα τηλέφωνα 2106796267. Ο ιατρός επικοινωνεί μαζί σας και κλείνεται ραντεβού για την ενημέρωση σας, που αφορά τις διαδικασίες της θεραπείας, σε συνεργασία με τον θεράποντα ενδοκρινολόγο.

Διευθυντής τμήματος: Βολιωτόπουλος Βασίλειος, Πυρηνικός Ιατρός.