Διαγνωστικό Κέντρο

Καρκίνος προστάτη: Σε ποια ηλικία να γίνονται προληπτικές εξετάσεις;

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί την νούμερο ένα απειλή για τον ανδρικό πληθυσμό.

Πρόκειται για μία από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου, ενώ σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο 2ος πιο συχνός καρκίνος μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ο καρκίνος του προστάτη χτυπά με ύπουλο τρόπο τον ανδρικό πληθυσμό, καθώς ελάχιστα είναι τα συμπτώματα που μπορούν να υποψιάσουν έναν άνδρα.

Σύμφωνα μάλιστα με την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, η νόσος που «κρύβεται» μέσα στον προστάτη, δε δημιουργεί συμπτώματα που θα υποψιάσουν τον άνδρα να απευθυνθεί στον Ουρολόγο. Και το ανησυχητικό είναι ότι μπορεί ο καρκίνος να παραμείνει για πολύ καιρό χωρίς να έχει διαγνωστεί και να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές εξελίξεις.

Όμως η νόσος αν εντοπισθεί γρήγορα μπορεί να θεραπευτεί ριζικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όλοι οι άνδρες ηλικίας μεγαλύτερης των 50 ετών, που είναι η ομάδα αυξημένου κινδύνου για τη νόσο, πρέπει να υποβάλλονται στον ειδικό προληπτικό έλεγχο ώστε να εντοπισθεί αμέσως ο καρκίνος του προστάτη.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο των ΗΠΑ, ετησίως αντιστοιχούν περίπου 129,4 νέα περιστατικά καρκίνου ανά 100.000 πληθυσμού ενώ οι θάνατοι φθάνουν τους 20,7 ανά 100.000 πληθυσμού.

Στην Ελλάδα με βάση τους υπολογισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ετησίως διαγιγνώσκονται περίπου 3.244 άνδρες µε καρκίνο του προστάτη.

Διαβάστε εδώ για τη νέα μέθοδο διάγνωσης

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Εθνικής Αντιστάσεως 54 - 56
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 152 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βασ. Σοφίας 64
Αθήνα, Τ.Κ. 115 28

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Βασ. Αλεξάνδρου 105
& Μεσολογγίου (Δίπλα στο ΙΚΑ)
Περιστέρι Τ.Κ. 121 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ. Βουλιαγμένης 599
Αργυρούπολη Τ.Κ. 164 52

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 549
& Λεωφ. Σχιστού - Σκαραμαγκά
Κερατσίνι, Τ.Κ. 187 58

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Πατησίων 290
Αθήνα, Τ.Κ. 112 57

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ

Ιλίου 29 & Χρυσηίδος
Αθήνα, Τ.Κ. 131 22

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Τατοΐου 1 & Αναγεννήσεως
Μεταμόρφωση, Τ.Κ. 144 51

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση απεικονιστικών εξετάσεων, επιθυμεί να συνεργαστεί με ιατρούς ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ για εξετάσεις υπερηχοτομογραφίας και triplex σε όλα του τα κέντρα.

Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικού σημειώματος στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.