Διαγνωστικό Κέντρο

Καρκίνος μαστού: γιατί η μαστογραφία είναι απαραίτητη!

Άκρως σωτήρια αποδεικνύεται για τη ζωή των γυναικών μία μαστογραφία.

Ο καρκίνος του μαστού άλλωστε παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία χρόνια και στις νέες γυναίκες. Γι αυτό και οι ειδικοί συνιστούν να μην παραμελούμε τις τακτικές εξετάσεις όπως είναι η μαστογραφία.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η πρώτη μαστογραφία πρέπει ενδεχομένως να γίνεται και πριν τα 40 έτη, που θεωρείται ηλικία «σταθμός» για μία γυναίκα σε ότι αφορά στον καρκίνο του μαστού.

Στη χώρα μας πάντως σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, φαίνεται πως υστερούμε σημαντικά στον τομέα των προληπτικών εξετάσεων.

Αύξηση του ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού στη χώρα μας παρατηρείται κυρίως τον μήνα Οκτώβριο, ο οποίος και έχει ορισθεί παγκοσμίως ως ο μήνας πρόληψης κατά της νόσου.
Όμως οι απαραίτητες εξετάσεις πρέπει να πραγματοποιούνται όλο το χρόνο, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Εξάλλου σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) ο Καρκίνος του Μαστού αποτελεί την πιο κοινή μορφή καρκίνου μεταξύ των γυναικών, με περίπου 1.000.000 νέα κρούσματα παγκοσμίως.

Εκτιμάται ότι 1 στις 8 γυναίκες στην Αμερική και 1 στις 9 στην Ευρώπη θα νοσήσει κάποια στιγμή στη ζωή της.
Στην Ευρώπη, το 60% των κρουσμάτων καρκίνου του μαστού διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο, δηλαδή χειρουργήσιμο και συνεπώς αντιμετωπίσιμο. Όμως με βάση τα επίσημα στοιχεία, στην Ελλάδα το ποσοστό πρώιμης διάγνωσης είναι πολύ μικρότερο.
Γι αυτό και οι επιστήμονες σημειώνουν πως δε θα πρέπει να εφησυχάζουμε.

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Εθνικής Αντιστάσεως 54 - 56
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 152 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βασ. Σοφίας 64
Αθήνα, Τ.Κ. 115 28

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Βασ. Αλεξάνδρου 105
& Μεσολογγίου (Δίπλα στο ΙΚΑ)
Περιστέρι Τ.Κ. 121 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ. Βουλιαγμένης 599
Αργυρούπολη Τ.Κ. 164 52

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 549
& Λεωφ. Σχιστού - Σκαραμαγκά
Κερατσίνι, Τ.Κ. 187 58

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Πατησίων 290
Αθήνα, Τ.Κ. 112 57

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ

Ιλίου 29 & Χρυσηίδος
Αθήνα, Τ.Κ. 131 22

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Τατοΐου 1 & Αναγεννήσεως
Μεταμόρφωση, Τ.Κ. 144 51

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση απεικονιστικών εξετάσεων, επιθυμεί να συνεργαστεί με ιατρούς ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ για εξετάσεις υπερηχοτομογραφίας και triplex σε όλα του τα κέντρα.

Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικού σημειώματος στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.