Τα 35 χρόνια λειτουργίας του κλείνει φέτος ο Όμιλος Ιατρόπολις που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1986 στο Χαλάνδρι με την πρώτη του διαγνωστική μονάδα. Τότε εγκαταστάθηκε ο πρώτος Μαγνητικός Τομογράφος στην Ελλάδα, που αποτελούσε καινοτόμο και πρωτοποριακή απεικονιστική μέθοδο για τα δεδομένα της εποχής. Άλλωστε επρόκειτο για τον πρώτο Μαγνητικό Τομογράφο στην Ελλάδα, που ήταν και ο μοναδικός στα Βαλκάνια μέχρι το 1991.

35 Χρόνια Όμιλος Ιατρόπολις

 Η ιδέα της δημιουργίας του ομίλου ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ «γεννήθηκε» πριν από ακριβώς 35 χρόνια, οπότε και οι ιδιοκτήτες εισήγαγαν τη νέα πρωτοποριακή μέθοδο απεικόνισης των οργάνων του σώματος, άγνωστη για τα δεδομένα της εποχής: την εξέταση του «μαγνητικού συντονισμού» (M.R.I) ή μαγνητική τομογραφία στην καθομιλουμένη.

Πλέον 35 χρόνια μετά, ο Όμιλος αριθμεί 9 κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και μια Κλινική Δευτεροβάθμιας Φροντίδας για την αντιμετώπιση ογκολογικών ασθενών.

Ο Όμιλος Ιατρόπολις είναι μία αμιγώς Ελληνική εταιρεία που παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη, ακόμη και σε δύσκολες εποχές οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Η πετυχημένη συνταγή της επανεπένδυσης των κερδών, που πραγματοποιείται με ιδία κεφάλαια, φέρνουν τον όμιλο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ από το 1986 στις πρώτες θέσεις κερδοφορίας.

Οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των ασθενών τροποποιούν τον σχεδιασμό των συστημάτων μαγνητικής τομογραφίας και οδηγούν στην απόκτηση των πιο σύγχρονων συστημάτων διάγνωσης.

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ γιορτάζει τα 35 του χρόνια εγκαινιάζοντας το 9ο κατάστημα στην Λ. Συγγρού, εντός του προσεχώς μηνός, το οποίο επίσης αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, που αποδίδουν με απόλυτη ακρίβεια τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Μέχρι σήμερα ο όμιλος έχει κατορθώσει να προσφέρει στους εξεταζόμενους την τεχνολογία αιχμής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εγκαθιστώντας δεκαεπτά (17) συστήματα μαγνητικών τομογράφων, μεταξύ των οποίων δώδεκα (12) με ένταση ισχύος μαγνητικού πεδίου 3 Tesla, SKYRA - VIDA σε όλο τον νομό Αττικής.

Επιπροσθέτως διαθέτει άλλους δέκα (10) πολυτομικούς αξονικούς τομογράφους 256 και 128 τομών (Definition Flash, Go-top, Perspective) με συγκριτικό πλεονέκτημα την έως και 80% λιγότερη ακτινοβολία στα Low dose εξεταστικά πρωτόκολλα.

Το εργαστήριο Βιοπαθολογίας του ομίλου με ανανεωμένο εξοπλισμό διαθέτει πλήρως αυτοματοποιημένους αναλυτές και συστήματα επεξεργασίας εργαστηριακών δεδομένων, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία και ταχύτητα αποτελεσμάτων.

Τα καταστήματα του ομίλου είναι όλα ιδιόκτητα, ανεξάρτητα, αυτόνομα και κατασκευασμένα σύμφωνα με ειδικές προδιαγραφές χρήσης ιατρικών κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στην εποχή του κορωνοϊού μάλιστα, ο Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ έχει τοποθετήσει covid-station στον περίβολο των καταστημάτων, για την προάσπιση της ασφάλειας των εξεταζομένων, κατά τη δειγματοληψία.

Το δίκτυο μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ομίλου ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ αποτελείται από 9 υπερσύγχρονες κάθετες μονάδες, που απαρτίζονται από όλων των ειδών τα απεικονιστικά και διαγνωστικά συστήματα.

Μετά από 35 χρόνια λειτουργίας ο Όμιλος δεσμεύεται να συνεχίσει να παρέχει πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους ασθενείς και στους συνανθρώπους μας, βασιζόμενος στην τεχνολογία αιχμής που διαθέτει με το άρτια καταρτισμένο ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.