Βιοψίες

Βιοψία Προστάτη με Elastic 3DMR - PET - CT / TRUS FUSION

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΒΙΟΨΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ: 3D ΥΠΕΡΗΧΟ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΥΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤOY Ή PET-CT Ή ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

Η ακριβέστερη μέθοδος εντοπισμού του καρκίνου του προστάτη με λήψη βιοψίας με τον πιο έξυπνο και αποτελεσματικό τρόπο, εφαρμόζεται στον όμιλο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ.

Λίγες πληροφορίες σχετικά με τα στατιστικά της νόσου

Ο καρκίνος του προστάτου είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άνδρες (345.000 νέες περιπτώσεις ετησίως στην Ευρώπη).

Είναι η δεύτερη αιτία θανάτου των ανδρών από καρκίνο (87.400 θάνατοι ετησίως στην Ευρώπη) και προσβάλλει την πλειονότητα των ανδρών άνω των 50 ετών.

Κατεβάστε το εγχειρίδιο ασθενούς εδω

Διαβάστε το σχετικό άρθρο για το καρκίνο του προστάτη

Βιοψίες Συμπαγών Οργάνων

Στον Όμιλο Ιατρόπολις πραγματοποιούνται βιοψίες συμπαγών οργάνων από Επεμβατική Ακτινολόγο, οι οποίες διενεργούνται μέσω υπερήχου ή μέσω αξονικού τομογράφου. Το βιοπτικό υλικό αποστέλλεται και επεξεργάζεται στο υπερσύγχρονο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του Ομίλου. Εκτός από την Βιοψία γίνεται και τοποθέτηση FIDUCIALS, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση. Τα αποτελέσματα είναι έτοιμα σε 5 εργάσιμες ημέρες από τη λήψη του δείγματος. Σε περίπτωση που χρειαστούν συμπληρωματικές διαγνωστικές εξετάσεις όπως η ανοσοϊστοχημεία η ο μοριακός έλεγχος, ο ασθενής ενημερώνεται σχετικά για το συνολικό χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Οι Βιοψίες Συμπαγών Οργάνων πραγματοποιούνται μόνο στην Κλινική του Χαλανδρίου, έπειτα από επικοινωνία με το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης στο 210-6796250.
Στην πρώτη επικοινωνία ο ενδιαφερόμενος αποστέλλει τον απεικονιστικό έλεγχο Αξονικής ή Μαγνητικής Τομογραφίας για να μπορέσει να γίνει αξιολόγηση ανάληψης του περιστατικού.

Τα όργανα από τα οποία μπορεί να ληφθεί το βιοπτικό υλικό είναι τα παρακάτω:
• Ήπαρ
• Νεφροί
• Πνεύμονας
• Μαλακά μόρια
• Λεμφαδένες
• Μορφώματα ελάσσονος πυέλου/ περιτοναϊκού χώρου

biopsies