Διαγνωστικό Κέντρο

Γιατί να κάνω PET-CT

To PET-CT προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο να εξεταστεί η μεταβολική δραστηριότητα του ανθρώπινου σώματος και χρησιμοποιείται κυρίως σε ασθενείς με καρκίνο.

Τα καρκινικά κύτταρα λόγω του υψηλού μεταβολικού τους ρυθμού απεικονίζονται ως εντονότερα “φωτεινά” σημεία στο PET scan με αποτέλεσμα να μπορούν να εντοπιστούν ευκολότερα οι περιοχές που νοσούν.

Έτσι, το PET scan χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει την έκταση της νόσου, ή πόσο καλά ανταποκρίνεται η κακοήθης νόσος στη θεραπεία, ή τέλος στο να προσδιορίσει αν μία θεραπευθείσα κακοήθης νόσος έχει υποτροπιάσει ή όχι.

Ο θεράπων ιατρός σας, ο οποίος σας ζήτησε να κάνετε αυτήν την εξέταση, θα χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμά της για να πάρει πολύ σημαντικές αποφάσεις.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν συνήθως να κάνουν με επιλογή για την αναγκαιότητα αλλά και για το είδος της χειρουργικής επέμβασης, της χημειοθεραπείας, της ακτινοθεραπείας, ή ακόμη και για απλή παρακολούθηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η ποιότητα της εξέτασης και η ακριβής ερμηνεία της είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας.

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Εθνικής Αντιστάσεως 54 - 56
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 152 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βασ. Σοφίας 64
Αθήνα, Τ.Κ. 115 28

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Βασ. Αλεξάνδρου 105
& Μεσολογγίου (Δίπλα στο ΙΚΑ)
Περιστέρι Τ.Κ. 121 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ. Βουλιαγμένης 599
Αργυρούπολη Τ.Κ. 164 52

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 549
& Λεωφ. Σχιστού - Σκαραμαγκά
Κερατσίνι, Τ.Κ. 187 58

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Πατησίων 290
Αθήνα, Τ.Κ. 112 57

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ

Ιλίου 29 & Χρυσηίδος
Αθήνα, Τ.Κ. 131 22

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Τατοΐου 1 & Αναγεννήσεως
Μεταμόρφωση, Τ.Κ. 144 51

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση απεικονιστικών εξετάσεων, επιθυμεί να συνεργαστεί με ιατρούς ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ για εξετάσεις υπερηχοτομογραφίας και triplex σε όλα του τα κέντρα.

Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικού σημειώματος στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.