Διαγνωστικό Κέντρο

Ανοδική πορεία στους παιδιατρικούς καρκίνους διαπιστώνουν οι ειδικοί!

Μικρή αύξηση παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι παιδιατρικοί καρκίνοι, διαπιστώνουν οι ειδικοί επιστήμονες. Ανοδική πορεία παρουσιάζει ειδικά η λευχαιμία αλλά και οι όγκοι εγκεφάλου χωρίς μέχρι σήμερα οι ειδικοί να έχουν εντοπίσει τα ακριβή αίτια.

Μιλώντας στο συνέδριο «Cancer Policy & Economics Conference» ο Έλληνας επιστήμονας Στέργιος Ζαχαρούλης, Consultant Paediatric Oncologist, Royal Marsden NHS Foundation Trust, του Λονδίνου, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «ο παιδικός καρκίνος αν και σπάνιος εμφανίζει μια ήπια αύξηση, με συχνότερη τη λευχαιμία».
Οι ειδικοί επιστήμονες αντιμετωπίζουν τον παιδικό καρκίνο ως κάθε περίπτωση ξεχωριστά εξατομικεύοντας τη θεραπευτική προσέγγιση.

«Και στα παιδιά εφαρμόζεται η εξατομικευμένη θεραπεία» ανέφερε στο ίδιο συνέδριο ο κ.Ζαχαρούλης, εξηγώντας: «Για παράδειγμα με τη σύγχρονη τεχνολογία ανακαλύφθηκαν διαφορετικοί τύποι μυελοβλαστώματος για να απομονωθούν οι υπότυποι των γονιδίων που ευθύνονται για το μυελοβλάστωμα. Ο κάθε όγκος απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση μέσω στοχευμένης θεραπείας, όπως οι SHH αναστολείς».

Πάντως ανοδική τάση παρουσιάζουν και οι όγκοι του εγκεφάλου στα παιδιά: «Σήμερα οι όγκοι στον εγκέφαλο που εμφανίζουν τα παιδιά, τείνουν να ξεπεράσουν τις λευχαιμίες και απαιτούνται διαφορετικές θεραπευτικές στρατηγικές» σημείωσε ο κ. Ζαχαρούλης.

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Εθνικής Αντιστάσεως 54 - 56
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 152 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βασ. Σοφίας 64
Αθήνα, Τ.Κ. 115 28

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Βασ. Αλεξάνδρου 105
& Μεσολογγίου (Δίπλα στο ΙΚΑ)
Περιστέρι Τ.Κ. 121 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ. Βουλιαγμένης 599
Αργυρούπολη Τ.Κ. 164 52

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 549
& Λεωφ. Σχιστού - Σκαραμαγκά
Κερατσίνι, Τ.Κ. 187 58

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Πατησίων 290
Αθήνα, Τ.Κ. 112 57

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ

Ιλίου 29 & Χρυσηίδος
Αθήνα, Τ.Κ. 131 22

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Τατοΐου 1 & Αναγεννήσεως
Μεταμόρφωση, Τ.Κ. 144 51

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση απεικονιστικών εξετάσεων, επιθυμεί να συνεργαστεί με ιατρούς ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ για εξετάσεις υπερηχοτομογραφίας και triplex σε όλα του τα κέντρα.

Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικού σημειώματος στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.