Διαγνωστικό Κέντρο

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ σπάει την αλυσίδα μετάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19

Γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντιγόνου για τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα σε 15-20 λεπτά στον Όμιλο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ.

To σύστημα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου PANBIO COVID-19 Ag που αποσαφηνίζει εάν κανείς είναι φορέας του κορωνοϊού, ξεκίνησε να εφαρμόζεται εδώ και λίγες ημέρες από τον Όμιλο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ.

Πρόκειται για το γρήγορο τεστ για τον SARS-CoV-2 που έχει τη δυνατότητα να εξάγει τα αποτελέσματα μόλις σε 15 με 20 λεπτά, δίνοντας με σαφήνεια την απάντηση εάν κανείς έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου PANBIO COVID-19 Ag ενδείκνυται για όσους έχουν συμπτώματα όπως βήχα, πυρετό, αναπνευστική δυσχέρεια κ.λ.π., χωρίς να γνωρίζουν εάν νοσούν από COVID-19, ή από γρίπη.

Ο ταχύς αυτός εργαστηριακός έλεγχος αναμένεται να διευκολύνει δεόντως την επόμενη περίοδο για τον άμεσο εντοπισμό των πιθανών κρουσμάτων του κορωνοϊού, δεδομένου ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας τους χειμερινούς μήνες.

Το τεστ

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ διαθέτει το σύστημα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της ΑΒΒΟΤΤ: PANBIO COVID-19 Ag, που αποτελεί το μόνο test αντιγόνου με ευαισθησία 93,3% και ειδικότητα 99,4%.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη και ταχύτατη, ενώ είναι και πολύ πιο οικονομική σε σύγκριση με τον μοριακό έλεγχο με PCR (που αποτελεί εξέταση αναφοράς). Το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου PANBIO COVID-19 Ag, δίνει άμεσα μία πρώτη πληροφορία, σχετικά με το αν κανείς έχει έρθει σε επαφή με τον νέο κορωνοϊό και κυρίως εάν είναι μεταδοτικός.

Το ταχύτατο τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη γραμμή άμυνας, αποτρέποντας την εξάπλωση του κορωνοϊού, δεδομένου ότι δεν υπάρχει η χρονοβόρος αναμονή παραλαβής των αποτελεσμάτων, ενώ στην περίπτωση που ο ασθενής είναι θετικός, απομονώνεται άμεσα.

Μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους όσοι έχουν συμπτώματα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί ή όχι. Μπορεί επίσης να βρει εφαρμογή και σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού, όπου είναι πιθανό να παρατηρηθούν πολλά ύποπτα κρούσματα λόγω του συγχρωτισμού, όπως στο εργασιακό περιβάλλον, σε αθλητικούς συλλόγους, σχολεία ή όπου αλλού υπάρχει μαζική προσέλευση πληθυσμού.

Τα πλεονεκτήματα του τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου PANBIO COVID-19 Ag είναι μεταξύ άλλων:

  • το πολύ χαμηλό κόστος
  • ο ελάχιστος χρόνος εξαγωγής των αποτελεσμάτων
  • η αξιοπιστία
  • η ανώδυνη και ασφαλής διαδικασία

Το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου PANBIO COVID-19 Ag μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς ραντεβού, αλλά με την τήρηση των διεθνών πρωτοκόλλων ασφαλείας κατά τη λήψη του δείγματος, σε συγκεκριμένα σημεία στο νομό Αττικής, στις διαγνωστικές μονάδες του Ομίλου ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ της Αργυρούπολης, του Χαλανδρίου και στο Ίλιον, από την Πέμπτη 15/10.

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Εθνικής Αντιστάσεως 54 - 56
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 152 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βασ. Σοφίας 64
Αθήνα, Τ.Κ. 115 28

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Βασ. Αλεξάνδρου 105
& Μεσολογγίου (Δίπλα στο ΙΚΑ)
Περιστέρι Τ.Κ. 121 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ. Βουλιαγμένης 599
Αργυρούπολη Τ.Κ. 164 52

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 549
& Λεωφ. Σχιστού - Σκαραμαγκά
Κερατσίνι, Τ.Κ. 187 58

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Πατησίων 290
Αθήνα, Τ.Κ. 112 57

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ

Ιλίου 29 & Χρυσηίδος
Αθήνα, Τ.Κ. 131 22

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Τατοΐου 1 & Αναγεννήσεως
Μεταμόρφωση, Τ.Κ. 144 51

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση απεικονιστικών εξετάσεων, επιθυμεί να συνεργαστεί με ιατρούς ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ για εξετάσεις υπερηχοτομογραφίας και triplex σε όλα του τα κέντρα.

Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικού σημειώματος στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.