Διαγνωστικό Κέντρο

Νεο Διατροφικό Τμήμα στο Ιατρόπολις

Το πολυτιμότερο αγαθό που μπορεί να κατέχει ο άνθρωπος είναι η υγεία. Για να κτιστεί το οικοδόμημα που ονομάζεται υγεία θα πρέπει ο άνθρωπος να εξασφαλίσει την τροφή σε σωστή ποιότητα και ποσότητα.

 Η ορθολογική και υγιεινή διατροφή δημιουργεί σώμα γερό και αρτιμελές, ικανό να πολεμήσει τις κληρονομικές προδιαθέσεις, να απομακρύνει τις αρρώστιες και να κερδίζει μακροβιότητα.

Ο όρος Διατροφή επιδρά σε μια σειρά από λειτουργίες μέσα από τις οποίες κάθε ζωντανός οργανισμός προσλαμβάνει τροφή από το περιβάλλον και με πολύπλοκες διαδικασίες τις μετατρέπει σε ιστούς, αίμα, οστά και ενέργεια. Συχνά η διατροφή έρχεται να συμπληρώσει θεραπευτικές αγωγές που πολλές φορές η αποτελεσματικότητα τους εξαρτάται από την τήρηση των κανόνων διατροφής.

Ενδεικτικά αναφέρουμε παθήσεις όπως ισχαιμία, σακχαρώδης διαβήτη, υπέρταση, υπερχαληστεριναιμία, νεφροπάθεια, οστεοπόρωση, γαστρίτιδα, έλκος, χολολιθίαση αλλά και διατροφή για παιδιά, εγκυμονούσες, θηλάζουσες όπου η διατροφή έχει τον πρωτεύοντα ρόλο.

Εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό ελέγχει και αναλύει την σύνθεση της μάζας του σώματος καθορίζοντας της αναλογία λίπους και μυϊκού ιστού και προσδιορίζει τον βαθμό παχυσαρκίας.

Επίσης με σειρά μικροβιολογικών εξετάσεων ελέγχονται τα πιθανά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την παχυσαρκία και καθορίζεται το είδος διατροφής που θα ακολουθήσει το συγκεκριμένο άτομο.

Επειδή δεν πρέπει λοιπόν να πειραματίζεστε με κάποιες γρήγορες και δήθεν αποτελεσματικές δίαιτες που τελικά θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σας, επισκεφθείτε το τμήμα διαιτολογίας της Μαγνητικής Τομογραφίας για να καθοδηγηθείτε με μια σωστή και υγιεινή διαδικασία διατροφής με σοβαρή και υπεύθυνη παρακολούθηση.

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Εθνικής Αντιστάσεως 54 - 56
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 152 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βασ. Σοφίας 64
Αθήνα, Τ.Κ. 115 28

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Βασ. Αλεξάνδρου 105
& Μεσολογγίου (Δίπλα στο ΙΚΑ)
Περιστέρι Τ.Κ. 121 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ. Βουλιαγμένης 599
Αργυρούπολη Τ.Κ. 164 52

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 549
& Λεωφ. Σχιστού - Σκαραμαγκά
Κερατσίνι, Τ.Κ. 187 58

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Πατησίων 290
Αθήνα, Τ.Κ. 112 57

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ

Ιλίου 29 & Χρυσηίδος
Αθήνα, Τ.Κ. 131 22

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΛΙΝΙΚΗ

Εθνικής Αντιστάσεως 54-56
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 152 31