Διαγνωστικό Κέντρο

Νέα εξέταση για τον καρκίνο του προστάτη στο Ιατρόπολις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η νέα πρωτοποριακή εξέταση για τον καρκίνο του προστάτη στο Ιατρόπολις

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόσθηκε η πρωτοποριακή εξέταση PET/CT για τον προστάτη με το νέο ραδιοφάρμακο FPSMA, που παρουσιάζει τα υψηλότερα ποσοστά εντοπισμού της νόσου παγκοσμίως.

Η νέα αυτή εξέταση, που βρίσκεται στην αιχμή της μοριακής απεικόνισης του καρκίνου του προστάτη σε όλο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στο Ιατρόπολις σε ασθενή ηλικίας 56 ετών, με απόλυτη επιτυχία.

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ

Πρόκειται για μία επαναστατική διαγνωστική μέθοδο με το νέο ραδιοφάρμακο FPSMA που αποδίδει ακρίβεια της τάξεως του 95% στη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, σε σύγκριση με όλες τις υπόλοιπες εξετάσεις που εφαρμόζονται σήμερα.

Το PSMA (prostate specific membrane antigen) είναι ένα μικρό μόριο που βρίσκεται στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων του προστάτη. Συνδεδεμένο με ποζιτρονικό ραδιοϊσότοπο, το ραδιοφάρμακο FPSMA χορηγείται ενδοφλεβίως στον ασθενή και προσλαμβάνεται από τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη όπου και αν βρίσκονται σε ολόκληρο το σώμα, τα οποία έτσι επισημαίνονται και εκπέμπουν προς τα έξω την ακτινοβολία.

PET-CT

Ο ασθενής υποβάλλεται ακολούθως σε ολόσωμη απεικόνιση στη σύγχρονη PET/CT camera Biograph mCT Flow στο Ιατρόπολις με τεχνολογία Time Of Flight, για να ανιχνευτεί η μικρή αυτή ακτινοβολία που εκπέμπουν τα επισημασμένα καρκινικά κύτταρα. Έτσι απεικονίζονται ακόμα και οι πολύ μικρές εστίες μεταστατικού καρκινώματος του προστάτη σε ολόκληρο το σώμα, οι οποίες δεν μπορούσαν να εντοπιστούν με άλλες μεθόδους μέχρι σήμερα.

Η εξέταση PET/CT με το νέο ραδιοφάρμακο PSMA χρησιμοποιείται ήδη παγκοσμίως για την ακριβέστερη ανάδειξη των ενεργών εστιών στην υποτροπή του καρκίνου του προστάτη, ακόμα και σε πολύ χαμηλές τιμές του PSA, και με σημαντικά μεγαλύτερη ακρίβεια από οποιαδήποτε άλλη απεικονιστική μέθοδο, συμπεριλαμβανομένης και της εξέτασης PET/CT με χολίνη. Μπορεί επίσης να συμβάλει σημαντικά στο σχεδιασμό της χειρουργικής αντιμετώπισης αλλά και της ακτινοθεραπείας.

Να σημειωθεί ότι ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος στους άνδρες, ενώ εκτιμάται ότι περίπου ένας στους 10 άντρες θα αναπτύξει κάποια στιγμή στη ζωή του τη συγκεκριμένη μορφή της νόσου.

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Εθνικής Αντιστάσεως 54 - 56
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 152 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βασ. Σοφίας 64
Αθήνα, Τ.Κ. 115 28

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Βασ. Αλεξάνδρου 105
& Μεσολογγίου (Δίπλα στο ΙΚΑ)
Περιστέρι Τ.Κ. 121 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ. Βουλιαγμένης 599
Αργυρούπολη Τ.Κ. 164 52

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 549
& Λεωφ. Σχιστού - Σκαραμαγκά
Κερατσίνι, Τ.Κ. 187 58

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Πατησίων 290
Αθήνα, Τ.Κ. 112 57

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ

Ιλίου 29 & Χρυσηίδος
Αθήνα, Τ.Κ. 131 22

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Τατοΐου 1 & Αναγεννήσεως
Μεταμόρφωση, Τ.Κ. 144 51

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση απεικονιστικών εξετάσεων, επιθυμεί να συνεργαστεί με ιατρούς ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ για εξετάσεις υπερηχοτομογραφίας και triplex σε όλα του τα κέντρα.

Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικού σημειώματος στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.