Διαγνωστικό Κέντρο

Μηνιγγιώματα

Τα Μηνιγγιώματα είναι όγκοι, συνήθως καλοήθεις, οι οποίοι αναπτύσσονται κατά βάση με αργό ρυθμό και γι αυτό συχνότερα είναι ασυμπτωματικά.

Αποτελούν τον συχνότερο καλοήθη όγκο του εγκεφάλου και εμφανίζονται συνήθως αργά στη ζωή (7η δεκαετία), με εξαίρεση τα άτομα που έχουν εκτεθεί σε ακτινοβολία σε νεαρή ηλικία, αυτούς που φέρουν συγκεκριμένες γονιδιακές διαταραχές, όπως και σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε ορμονική θεραπεία.

Το 70% των μηνιγγιώματα είναι καλοήθη. Η κεφαλαλγία αποτελεί το πιο κοινό σύμπτωμα κατά τη διάγνωση άλλα ανάλογα με τη θέση που εντοπίζονται μπορούν να προκαλέσουν αντίστοιχα συμπτώματα.

Έτσι για τα μηνιγγιώματα που ανευρίσκονται τυχαία ή/και είναι ασυμπτωματικά προτείνεται η παρακολούθηση. Στα συμπτωματικά μηνιγγιώματα απαιτείται άμεση χειρουργική αποσυμπίεση.

Γενικά όμως για τα καλοήθη , βαθμού Ι, που είναι ασυμπτωματικά προτείνεται η χειρουργική εξαίρεση ή η ακτινοχειρουργική. Σε μηνιγγιώματα υψηλότερου βαθμού (ΙΙ/ΙΙΙ) προτείνεται συνδυασμός και των δυο θεραπειών, χειρουργείου και ακτινοθεραπείας.

Για τα μηνιγγιώματα που δεν είναι εφικτή η πλήρης χειρουργική εξαίρεση, η ακτινοχειρουργική συμπληρώνει τον θεραπευτικό αλγόριθμο.

Υπάρχουν και μηνιγγιώματα που αντιμετωπίζονται αποκλειστικά με ακτινοχειρουργική λογω της θέσης τους: σηραγγώδους κόλπου, οβελιαίο κόλπου, οπτικού νεύρου και σε αυτά που αναπτύσσονται όπισθεν του αποκρίματος

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Εθνικής Αντιστάσεως 54 - 56
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 152 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βασ. Σοφίας 64
Αθήνα, Τ.Κ. 115 28

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Βασ. Αλεξάνδρου 105
& Μεσολογγίου (Δίπλα στο ΙΚΑ)
Περιστέρι Τ.Κ. 121 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ. Βουλιαγμένης 599
Αργυρούπολη Τ.Κ. 164 52

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 549
& Λεωφ. Σχιστού - Σκαραμαγκά
Κερατσίνι, Τ.Κ. 187 58

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Πατησίων 290
Αθήνα, Τ.Κ. 112 57

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ

Ιλίου 29 & Χρυσηίδος
Αθήνα, Τ.Κ. 131 22

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Τατοΐου 1 & Αναγεννήσεως
Μεταμόρφωση, Τ.Κ. 144 51

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση απεικονιστικών εξετάσεων, επιθυμεί να συνεργαστεί με ιατρούς ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ για εξετάσεις υπερηχοτομογραφίας και triplex σε όλα του τα κέντρα.

Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικού σημειώματος στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.