Διαγνωστικό Κέντρο

Καρκίνος του πνεύμονα: Γιατί «χτυπά» τους Έλληνες

Αύξηση των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα παρατηρούν οι ειδικοί επιστήμονες τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η χώρα μας μάλιστα βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τους θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα, εξαιτίας της καπνιστικής συνήθειας των Ελλήνων.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, βρίσκει και πάλι την Ελλάδα στις υψηλότερες θέσεις με τους περισσότερους καπνιστές στην Ευρώπη.
Παρότι σύμφωνα με την Έρευνα Υγείας που παρουσίασε η Εθνική Στατιστική Αρχή, υπάρχει μια μικρή μείωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, εξακολουθούμε να είμαστε πρωταθλητές στο κάπνισμα.

Σύμφωνα με την έρευνα το 27,3% των Ελλήνων καπνίζει καθημερινά. Το ποσοστό αυτό βέβαια είναι μειωμένο σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη έρευνα του 2009, σημειώνοντας πτώση από το 31.9% (ποσοστιαία πτώση 14.4%).

Πάντως με βάση τις πιο πρόσφατες καταγραφές (2012) ο καρκίνος του πνεύμονα έπληξε 1811 άτομα (ποσοστό 10,3%) στη χώρα μας μέσα σε ένα χρόνο.
Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός όμως ότι ενώ τα στοιχεία μαρτυρούν ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε μείωση της τάσης στη θνησιμότητα από καρκίνους διαφόρων μορφών, ο καρκίνος του πνεύμονα παρουσιάζει αύξηση των θανάτων.

Εξαιτίας του καπνίσματος οι Έλληνες, και των δύο φύλλων, έχουν από τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα (25%), μεταξύ 28 χωρών της Ευρώπης, με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι ο καρκίνος είναι υπεύθυνος για το 37,6% των θανάτων σε άτομα ηλικίας κάτω των 65 χρόνων.

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Εθνικής Αντιστάσεως 54 - 56
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 152 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βασ. Σοφίας 64
Αθήνα, Τ.Κ. 115 28

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Βασ. Αλεξάνδρου 105
& Μεσολογγίου (Δίπλα στο ΙΚΑ)
Περιστέρι Τ.Κ. 121 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ. Βουλιαγμένης 599
Αργυρούπολη Τ.Κ. 164 52

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 549
& Λεωφ. Σχιστού - Σκαραμαγκά
Κερατσίνι, Τ.Κ. 187 58

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Πατησίων 290
Αθήνα, Τ.Κ. 112 57

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ

Ιλίου 29 & Χρυσηίδος
Αθήνα, Τ.Κ. 131 22

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Τατοΐου 1 & Αναγεννήσεως
Μεταμόρφωση, Τ.Κ. 144 51

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση απεικονιστικών εξετάσεων, επιθυμεί να συνεργαστεί με ιατρούς ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ για εξετάσεις υπερηχοτομογραφίας και triplex σε όλα του τα κέντρα.

Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικού σημειώματος στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.