Διαγνωστικό Κέντρο

Καρκίνος Προστάτη

Προστάτης είναι το όργανο που έχει τοποθετήσει η φύση στην πύελο του άνδρα για να γίνεται (χρονικός) διαχωρισμός του σπέρματος και των ούρων και να μην αναμειγνύονται κατά την έξοδό τους από την ουρήθρα.

Τα ούρα παραγόμενα στους νεφρούς, κατεβαίνουν στην ουροδόχο κύστη μέσω των ουρητήρων και συλλέγονται εκεί μέχρι την αποβολή τους από τον οργανισμό (ούρηση). Το σπέρμα παραγόμενο στους όρχεις, μεταφέρεται στις σπερματοδόχους κύστεις και παραμένει εκεί μέχρι τη στιγμή της εκσπερματώσεως. Η έξοδος από τον οργανισμό τόσο των ούρων, όσο και του σπέρματος γίνεται από την ουρήθρα. Επειδή η οξύτης των ούρων καταστρέφει τα σπερματοζωάρια, η φύση τοποθέτησε έναν αδένα που αποστραγγίζει και αλκαλοποιεί το περιβάλλον στο οποίο θα κινηθεί το σπέρμα, από τις σπερματοδόχους κύστεις, μέχρι την έξοδό του από τον οργανισμό και συγχρόνως δεν επιτρέπει την ροή ούρων, μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Ο αδένας αυτός λέγεται προστάτης αδένας.

Είναι ένας αδένας που το μέγεθός του εξαρτάται από την ηλικία. Σε έναν άνδρα 40 ετών είναι περίπου 40 γραμμάρια. Από την ηλικία των 60 ετών περίπου, ο αδένας αυτός διογκώνεται γιατί εμφανίζεται η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη και λόγω στενώσεως του αυλού της ουρήθρας, δημιουργούνται προβλήματα στην ούρηση.

Μερικές φορές, ανάμεσα στα φυσιολογικά ή τα καλοήθη κύτταρα, δημιουργούνται και αναπτύσσονται (κυρίως στην περιφεριακή ζώνη) και κακοήθη κύτταρα, τα οποία λόγω της αδενικής προελεύσεως δημιουργούν το αδενοκαρκίνωμα του προστάτη.

Διαβάστε εδώ για τη νέα μέθοδο διάγνωσης

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Εθνικής Αντιστάσεως 54 - 56
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 152 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βασ. Σοφίας 64
Αθήνα, Τ.Κ. 115 28

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Βασ. Αλεξάνδρου 105
& Μεσολογγίου (Δίπλα στο ΙΚΑ)
Περιστέρι Τ.Κ. 121 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ. Βουλιαγμένης 599
Αργυρούπολη Τ.Κ. 164 52

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 549
& Λεωφ. Σχιστού - Σκαραμαγκά
Κερατσίνι, Τ.Κ. 187 58

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Πατησίων 290
Αθήνα, Τ.Κ. 112 57

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ

Ιλίου 29 & Χρυσηίδος
Αθήνα, Τ.Κ. 131 22

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Τατοΐου 1 & Αναγεννήσεως
Μεταμόρφωση, Τ.Κ. 144 51

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση απεικονιστικών εξετάσεων, επιθυμεί να συνεργαστεί με ιατρούς ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ για εξετάσεις υπερηχοτομογραφίας και triplex σε όλα του τα κέντρα.

Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικού σημειώματος στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.