Διαγνωστικό Κέντρο

Καρκίνος Παγκρέατος

Το αδενοκαρκίνωμα του παγκρέατος παραμένει ένας από τους λιγότερο ιάσιμους νεοπλασματικούς όγκους του ανθρώπου, με την ριζική χειρουργική επέμβαση να αντιπροσωπεύει τη μόνη ρεαλιστική πιθανότητα για θεραπεία.

Καρκίνος ΠαγκρέατοςΑκόμη όμως και με την ριζική αφαίρεση η θεραπεία αυτού του τραύματος είναι η εξαίρεση. Επικουρική ή συμπληρωματική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας και της συνδυασμένης χημειοθεραπείας – ακτινοθεραπείας εμφανίζεται να βελτιώνει το ποσοστό θεραπείας έναντι της χειρουργικής επέμβασης μόνης.

Καρκίνος ΠαγκρέατοςΔυστυχώς η πλειοψηφία των ασθενών με καρκίνο του παγκρέατος δεν μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργική θεραπεία, λόγω της τοπικής προσβολής παρακείμενων ζωτικής σημασίας δομών όπως η άνω μεσεντέρια αρτηρία, ή λόγω ύπαρξης μεταστατικής εντόπισης.

Στα ανεγχείρητα νεοπλάσματα του παγκρέατος έχουν χρησιμοποιηθεί θεραπευτικές προσεγγίσεις συμπεριλαμβανομένης της ακτινοθεραπείας, της χημειοθεραπείας και της συνδυασμένης ακτινοθεραπεία-χημειοθεραπείας (9 ..10 ..11 ..12 ..13, 14). Ενώ η παρηγορητική θεραπεία και η παράταση προσδόκιμου επιβίωσης μπορούν να επιτευχθούν με αυτές τις προσεγγίσεις, δεν υπάρχει ουσιαστικά καμιά θεραπευτική δυνατότητα.

Η συνδυασμένη χημειο-ακτινοθεραπεία έχει αποδειχθεί ανώτερη από τη ακτινοθεραπεία μόνη.

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Εθνικής Αντιστάσεως 54 - 56
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 152 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βασ. Σοφίας 64
Αθήνα, Τ.Κ. 115 28

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Βασ. Αλεξάνδρου 105
& Μεσολογγίου (Δίπλα στο ΙΚΑ)
Περιστέρι Τ.Κ. 121 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ. Βουλιαγμένης 599
Αργυρούπολη Τ.Κ. 164 52

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 549
& Λεωφ. Σχιστού - Σκαραμαγκά
Κερατσίνι, Τ.Κ. 187 58

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Πατησίων 290
Αθήνα, Τ.Κ. 112 57

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ

Ιλίου 29 & Χρυσηίδος
Αθήνα, Τ.Κ. 131 22

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Τατοΐου 1 & Αναγεννήσεως
Μεταμόρφωση, Τ.Κ. 144 51

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση απεικονιστικών εξετάσεων, επιθυμεί να συνεργαστεί με ιατρούς ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ για εξετάσεις υπερηχοτομογραφίας και triplex σε όλα του τα κέντρα.

Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικού σημειώματος στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.