Διαγνωστικό Κέντρο

Έλεγχος παρουσίας ειδικών IgG αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού COVID-19

Η πανδημία του ιού COVID-19 και η ευκολία με την οποία μεταδίδεται, έχει προκαλέσει δικαιολογημένα άγχος και ανασφάλεια μεταξύ των ανθρώπων, ενώ δυο ερωτήματα ανακύπτουν : «έχω κολλήσει τον ιό;» «έχω αντισώματα, είμαι προστατευμένος έναντι του ιού;».

Παρόλο που το ερώτημα δεν έχει ακόμη τελικά απαντηθεί, φαίνεται ότι η παρουσία IgG αντισωμάτων θα δρα προστατευτικά σε νέα μόλυνση από τον ιό. Η διάρκεια αυτής της ανοσίας πιστεύεται ότι θα είναι ένα (1) με δύο (2) χρόνια.

Σήμερα στον όμιλο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας ελέγχου παρουσίας ειδικών IgG αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού COVID-19.

Η εξέταση γίνεται σε υπερσύγχρονο αναλυτή της εταιρείας ABBOTT, εταιρεία που έχει μακρά παράδοση στην ανάπτυξη εξετάσεων προσδιορισμού αντισωμάτων κατά σημαντικών λοιμωδών παραγόντων, ενώ έχει ήδη λάβει επείγουσα έγκριση (EUA) από το Αμερικανικό F.D.A καθώς και CE mark από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο έλεγχος παρουσίας ειδικών IgG αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού COVID-19 σε συνδυασμό με τα ιστορικό του ασθενούς θα μας δείξει, αν ο εξεταζόμενος έχει έρθει σε επαφή με τον ιό.

Σημειώνεται ότι τα αντισώματα είναι περισσότερο αυξημένα αν ο ασθενής είχε συμπτώματα, ενώ είναι σε χαμηλό τίτλο αν η μόλυνση με τον ιό παρέμεινε χωρίς συμπτώματα.

Επίσης φαίνεται ότι τα αντισώματα αυξάνουν μετά την 14-21 μέρα από την αρχή των συμπτωμάτων.

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Εθνικής Αντιστάσεως 54 - 56
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 152 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βασ. Σοφίας 64
Αθήνα, Τ.Κ. 115 28

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Βασ. Αλεξάνδρου 105
& Μεσολογγίου (Δίπλα στο ΙΚΑ)
Περιστέρι Τ.Κ. 121 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ. Βουλιαγμένης 599
Αργυρούπολη Τ.Κ. 164 52

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 549
& Λεωφ. Σχιστού - Σκαραμαγκά
Κερατσίνι, Τ.Κ. 187 58

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Πατησίων 290
Αθήνα, Τ.Κ. 112 57

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ

Ιλίου 29 & Χρυσηίδος
Αθήνα, Τ.Κ. 131 22

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Τατοΐου 1 & Αναγεννήσεως
Μεταμόρφωση, Τ.Κ. 144 51

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση απεικονιστικών εξετάσεων, επιθυμεί να συνεργαστεί με ιατρούς ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ για εξετάσεις υπερηχοτομογραφίας και triplex σε όλα του τα κέντρα.

Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικού σημειώματος στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.