Διαγνωστικό Κέντρο

Ποσοτικός Προσδιορισμός IgG αντισωμάτων Κορωνοϊού

Ο Ποσοτικός Προσδιορισμός IgG αντισωμάτων έναντι της πρωτεΐνης της ακίδας (spike S1/S2) του ιού SARS-CoV-2 αποτελεί την πλέον αξιόπιστη μέθοδο, για την διερεύνηση πιθανής παρελθοντικής μόλυνσης από τον ιό ή ενεργητικής ανοσίας (εμβολιασμός) απέναντι στον ιό.

Η ειδική αυτή εξέταση είναι ενδεδειγμένη τόσο για την ανίχνευση ύπαρξης των αντισωμάτων, όσο και για τον ποσοτικό προσδιορισμό τους τον αριθμό τους δηλαδή στο ανθρώπινο σώμα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προς τον έλεγχο της ανοσίας, αλλά και για την παρακολούθηση των αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό.

Η διαδικασία είναι απλή, χωρίς να απαιτείται ειδική προετοιμασία.

Πραγματοποιείται μέσω αιμοληψίας και η μέθοδος της στηρίζεται: στην εξουδετέρωση του κορωνοϊού από τα αντισώματα που δεσμεύονται στην αντίστοιχη θέση δέσμευσης της πρωτεΐνης S, με τη διαδικασία της μικροσωματιδιακής χημειοφωταύγειας (SMIT), ενώ πρέπει να τονιστεί οτι, αποτελεί εξέταση εγκεκριμένη για την εκτίμηση της πανδημίας και τα αποτελέσματά της έχουν πάρει έγκριση από το FDA.

Οι πλέον πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως, η διαδικασία παραγωγής αντισωμάτων απέναντι στον ιό ξεκινάει σχετικά άμεσα, από τη στιγμή της επαφής ή του εμβολιασμού.

Η ποσότητά τους ανιχνεύεται μέσα σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες μετά την επαφή, ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή όχι συμπτωματολογίας.

Αυτό καθορίζει σε μεγάλο βαθμό, τον έλεγχο της πανδημίας και τη γεωγραφική μελέτη και εξάπλωσή αυτής.

Ένας υψηλός τίτλος IgG αντισωμάτων δεν αποτελεί απαραίτητα και δείκτη οξείας λοίμωξης από τον κορωνοϊό. Αποτελεί όμως σίγουρα τον πλέον έγκυρο δείκτη ανοσίας και ανοχής απέναντί του, προστατεύοντας τον εξεταζόμενο από μία νέα πιθανή λοίμωξη από τον ιό.

Χαμηλός τίτλος αντισωμάτων αποτελεί δείκτη «απουσίας προστασίας» και σε πιθανή επαφή με τον ιό ή άτομο που τον φέρει, ενδεχομένως να υπάρξει μόλυνση.

Η εξέταση πραγματοποιείται σε όλα τα καταστήματα του ομίλου στον χώρο αιμοληψίας, χωρίς ραντεβού τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας που επιβάλλουν οι επικρατούσες συνθήκες.

Τα αποτελέσματα δίδονται αυθημερόν σε περιπτώσεις λήψης των δειγμάτων μέχρι τις 12.00 μ.

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Εθνικής Αντιστάσεως 54 - 56
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 152 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βασ. Σοφίας 64
Αθήνα, Τ.Κ. 115 28

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Βασ. Αλεξάνδρου 105
& Μεσολογγίου (Δίπλα στο ΙΚΑ)
Περιστέρι Τ.Κ. 121 31

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ. Βουλιαγμένης 599
Αργυρούπολη Τ.Κ. 164 52

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 549
& Λεωφ. Σχιστού - Σκαραμαγκά
Κερατσίνι, Τ.Κ. 187 58

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Πατησίων 290
Αθήνα, Τ.Κ. 112 57

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ

Ιλίου 29 & Χρυσηίδος
Αθήνα, Τ.Κ. 131 22

ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Τατοΐου 1 & Αναγεννήσεως
Μεταμόρφωση, Τ.Κ. 144 51

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση απεικονιστικών εξετάσεων, επιθυμεί να συνεργαστεί με ιατρούς ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ για εξετάσεις υπερηχοτομογραφίας και triplex σε όλα του τα κέντρα.

Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικού σημειώματος στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.