Ένα ακόμα εργαλείο στην αντιμετώπιση της αγωνίας και του άγχους μήπως νοσούμε από κορωνοϊό αποτελεί το σύστημα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της ΑΒΒΟΤΤ: PANBIO COVID-19 Ag.

Για όσους έχουν συμπτώματα όπως βήχα, πυρετό, αναπνευστική δυσχέρεια κ.λ.π, ανησυχώντας μήπως νοσούν από COVID-19, σε μόλις 15-20 λεπτά έχουν απάντηση.

Τεστ Ταχείας Ανίχνευσης Αντιγόνου (rapid test)

Το μόνο test αντιγόνου με ευαισθησία 93,3% και ειδικότητα 99,4%, ανώδυνα, εύκολα, ταχύτατα αλλά και πολύ πιο οικονομικά σε σχέση με τον μοριακό έλεγχο με PCR (που αποτελεί εξέταση αναφοράς), το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου PANBIO COVID-19 Ag, μας δίνει άμεσα μία πρώτη πληροφορία, εάν έχουμε πράγματι έρθει σε επαφή με τον νέο κορωναϊό και κυρίως εάν είμαστε μεταδοτικοί.

Εφαρμόζεται ως πρώτη γραμμή άμυνας, διότι ανιχνεύοντας άμεσα ποιος νοσεί, αποτρέπει την εξάπλωση του ιού, ¨σπάζοντας¨ την αλυσίδα μετάδοσης, εφόσον δεν υπάρχει η χρονοβόρα αναμονή παραλαβής αποτελεσμάτων και ο ασθενής απομονώνεται στην περίπτωση που το αποτέλεσμα βγει θετικό.

Μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους όσους έχουν συμπτώματα, προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς, οι ίδιοι και οι οικείοι τους στην καθημερινότητα, αλλά και όπου υπάρχει μαζική προσέλευση πληθυσμού, όπως σχολεία, γηροκομεία, αθλητικοί σύλλογοι, εργασιακό περιβάλλον κ.λ.π.

Αποτελεί το χρησιμότερο εργαλείο για την παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας των ανθρώπων και την προστασίας τους την παρούσα στιγμή, με πλεονεκτήματα:

  • χωρίς προετοιμασία
  • πολύ χαμηλό κόστος
  • σε ελάχιστο χρόνο
  • με αξιοπιστία
  • ανώδυνα μέσω λήψης ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος και με ασφάλεια.

Χωρίς ραντεβού, τηρώντας πάντα τα διεθνή πρωτόκολλα ασφαλείας κατά την λήψη, το τεστ ταχείας ανίχνευσης PANBIO COVID-19 Ag είναι στην διάθεσή σας, σε έξι (6) σημεία δειγματοληψίας στον νομό Αττικής (Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Κερατσίνι, Αργυρούπολη, Ίλιον, Περιστέρι).

Ταυτόχρονη Ανίχνευση Covid-19 και Γρίπης

Η γρίπη είναι μια μεταδοτική ιογενής λοίμωξη της αναπνευστικής οδού. Η μετάδοση της γρίπης είναι κυρίως μέσο αερολυμένων σταγονιδίων (δηλ. με τον βήχα ή το φτάρνισμα) και κορυφώνεται συνήθως τους χειμερινούς μήνες. Τα συμπτώματα συνήθως περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγη, πονοκέφαλο, αδιαθεσία, βήχα και συμφόρηση των παραρρίνιων κόλπων. Μπορεί επίσης να εμφανιστούν γαστρεντερικά συμπτώματα (δηλ. ναυτία, έμετος ή διάρροια), κυρίως σε παιδιά, αλλά είναι λιγότερο συχνά. Τα συμπτώματα εμφανίζονται γενικά εντός δύο ημερών από την έκθεση σε μολυσμένο άτομο. Μπορεί να εμφανιστεί πνευμονία ως επιπλοκή που οφείλεται σε λοίμωξη από γρίπη, προκαλώντας αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα σε παιδιατρικούς, ηλικιωμένους και ανοσοκατεσταλμένους πληθυσμούς.

Οι ιοί της γρίπης ταξινομούνται στους τύπους Α, Β και C, από τους οποίους οι δύο πρώτοι προκαλούν τις περισσότερες ανθρώπινες λοιμώξεις. Η γρίπη Α (Flu A) είναι ο πιο συχνός τύπος ιού γρίπης στους ανθρώπους και είναι γενικά υπεύθυνη για τις επιδημίες της εποχικής γρίπης και δυνητικά για πανδημίες. Οι ιοί γρίπης Α μπορούν επίσης να μολύνουν ζώα όπως πουλιά, χοίρους και άλογα. Οι λοιμώξεις από τον ιό της γρίπης τύπου Β περιορίζονται γενικά στον άνθρωπο και αποτελούν λιγότερο συχνά αιτία επιδημιών. Οι ιοί της γρίπης Α ταξινομούνται περαιτέρω σε υποτύπους με βάση δύο επιφανειακές πρωτεΐνες: την αιμοσυγκολλητίνη (H) και τη νευραμινιδάση (N). Η εποχική γρίπη συνήθως προκαλείται από τους υποτύπους H1, H2, H3, N1 και N2 της γρίπης Α.

Η έγκαιρη και αξιόπιστη διάγνωση μεταξύ Covid-19 και γρίπης είναι πολύ σημαντική για τη σωστή θεραπεία του ασθενούς και αποτελεί εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για το θεράποντα ιατρό. Η ταυτόχρονη ανίχνευση SARS-CoV-2 και Influenza A/B πραγματοποιείται μέσω rapid test στην τιμή των 20 ευρώ σε ένα από τα παραπάνω 6 σημεία δειγματοληψίας, χωρίς ραντεβού. Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε 20' από τη στιγμή της λήψης.